SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Kıyiv Film Festivali'nde Kırım Tatar Günü etkinliği düzenlenecek

53. Uluslararası Kıyiv Molodist Film Festivali çerçevesinde Kırım Tatar Günü etkinliği düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Kıyiv Film Festivali'nde Kırım Tatar Günü etkinliği düzenlenecek

26 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenen 53. Uluslararası Kıyiv Molodist Film Festivali çerçevesinde Kırım Tatar Günü etkinliği yapılacak. Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezinden yapılan açıklamada, Molodist Film Festivali kapsamındaki Kırım Günü etkinliğinin 30 Ekim’de Sinema Evi’nde (Saksaganskogo, No: 6, Kıyiv) gerçekleştirileceği ifade edildi.

Etkinlik çerçevesinde Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seyitablayev’in “Başkasının Duası” filmi katılımcılara gösterilecek. Ayrıca “Hafıza ve Gelecek: Sinema ve Kültürde Kırım, Dönüş Hikayesi" başlıklı panel düzenlenecek. Ünlü Kırım Tatar sanatçıları ve gazetecilerinin katılımıyla icra edilecek olan panelde Kırım'ın Ukrayna'nın sinematografi, sanat ve kültürel mirasındaki rolü ele alınacak.

Bununla birlikte etkinlik çerçevesinde üç sergi tertip edilecek. Bunlar arasında; Kırım Tatar millî kıyafetleri ve takılarından oluşan "Kırım Kimliği" Sergisi, ressam Dmıtro Dotsenko ile Elzara Oiseau’nun resimlerinden oluşan sergi ile 1944 Kırım Tatar Sürgünü sırasında yaşanan olayları anlatan resim sergisi katılımcıların beğenisine sunulacak. Sergileri gezen ziyaretçiler, Kırım Tatarlarının millî kıyafetlerini, kültürünü ve tarihini daha yakından tanıma fırsatına sahip olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.