SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu: Kırım’da Rusya’ya ait mühimmat deposunu imha ettik

Ukrayna ordusu, Rus işgali altındaki Kırım’ın Büyükonlar kasabasında işgalcilere ait bir petrol ve mühimmat deposunu vurduklarını teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2023 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2023 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu: Kırım’da Rusya’ya ait mühimmat deposunu imha ettik

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kurman (Krasnogvardeyskoye) bölgesinde bu sabah patlama sesleri duyuldu. Yerel sakinler, bölgede bulunan bir petrol deposunun ve hava üssünün üzerinde dumanların yükseldiğini bildirdi. İşgalci yönetim, bölgede bulunan bir mühimmat deposuna saldırı düzenlendiğini ileri sürdü. Bir süre sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kırım’da işgalci Ruslara ait askeri hedefleri vurduklarını teyit etti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Dairesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Savunma kuvvetleri, Kırım’ın Kurman bölgesindeki Büyükonlar (Oktyabrskoye) kasabasında Rus ordusuna ait yakıt deposu ve mühimmat deposunu imha etti” ifadelerine yer verdi.

İŞGALCİLER TAHLİYE BAŞLATTI

Kırım’ın Kremlin kuklası yönetimi bu sabah yaptığı açıklamada, Kurman bölgesindeki “altyapı tesislerine” SİHA saldırısının düzenlendiğini iddia etti. Daha sonra işgalciler, bir mühimmat deposunun isabet aldığını ve cephaneliğin infilak etmesi nedeniyle 5 kilometre çevrede bulunan tüm yerleşim yerlerinde yaşayan insanların tahliye edileceğini duyurdu.

Suspilne haber ajansına konuşan yerel sakinler, akşam saat 19.00'da cephaneliğin hala patlamaya devam ettiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.