SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna önümüzdeki aylarda Kerç Köprüsü'nü imha edebilir!

Ukrayna, Rusya'nın Kırım'da yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç Köprüsü'nün yıkılmasına yönelik hazırlıklarını sürdürürken, operasyonun önümüzdeki birkaç ay içerisinde gerçekleşme ihtimali bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna önümüzdeki aylarda Kerç Köprüsü'nü imha edebilir!

Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) köprüsünün yıkılması için hazırlıklar devam ediyor. Ukrayna'nın söz konusu askerî operasyonu önümüzdeki birkaç ay içinde düzenleme ihtimali var.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo (Kyrylo) Budanov, Ukrayna televizyonuna yaptığı açıklamada, "Herkes uzun menzilli saldırılar ve bunun [Kerç köprüsünün imhası] üzerinde çalışıyor. Tüm bunlar karmaşık bir çözüm gerektiriyor diyebiliriz. Çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kırılo Budanov, kendisine yöneltilen Kerç Köprüsü'nün önümüzdeki birkaç ay içinde yıkılıp yıkılmayacağı sorusunu ise, "İhtimal var." şeklinde yanıtladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.