SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Müslümanları Birliğinden işgalci Rusya'ya destek veren imamlara sert tepki!

Ukrayna Müslümanları Birliği Başkanı, Kırım Tatar imam Süleyman Hayrullayev, Rusya'nın işgalci emellerini ve saldırganlığını dile getirerek; Rusya'ya destek olan din adamlarına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Müslümanları Birliğinden işgalci Rusya'ya destek veren imamlara sert tepki!

Ukrayna Müslümanları Birliği Başkanı Süleyman Hayrullayev, işgalci Rusya’ya destek veren din adamları ve müftülere sert tepki gösterdi. Rus saldırganlığını destekleyen din adamlarını eleştiren Ukrayna Müslümanları Birliği Başkanı Hayrullayev, "Görevini kaybetsen bile doğruyu söylemek en iyisidir" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA MÜSLÜMANLARI BİRLİĞİ, RUSYA'DAKİ İMAMLARI İŞGAL GİRİŞİMİNE İLİŞKİN GERÇEKLERİ AÇIKLAMAYA ÇAĞIRDI

Kırım Tatar imam Süleyman Hayrullayev, Rusya’da bulunan Müslümanları ve imamları minberlerden işgal girişimine ilişkin gerçekleri anlatmaya çağırdı. Savaş çağrısı yapan imamlara tepki gösteren Hayrullayev, "Savaş çağrısı yapan imamlar, Allah sizi kahretsin! Çünkü bugün o kutsal minberleri kardeşlerinizi öldürmek için kullanıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Hayrullayev, Ukrayna’ya karşı işgali meşrulaştırmaya çalışan Rus imamlarının halkı yanlış yönlendirdiğini ve doğruları söylemesi gerektiğini belirtti. Kırım Tatar imam, "Amerika ya da bazı Batılılarla savaş halindeymişiz gibi türlü türlü sebepler uyduruyorlar. Bu kadar mı kör, sağır ve dilsizler? Kuran okur, dua eder ve minberlerde uygun olanı teşvik edersin. Allah'ın huzurunda ne hesap vereceğinizi bilin. Kürsüleri, malları ve müftülükleri kaybedin ama doğruları söyleyin” değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.