SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Lviv'de İslam Kültür Merkezi açıldı

Ukrayna’nın Lviv kentinde İslam Kültür Merkezi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Lviv'de İslam Kültür Merkezi açıldı

Ukrayna’nın Lviv kentinde, 24 Mart 2023 tarihinde İslam Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.

Kurdele kesimi ile başlayan açılış töreninden sonra katılımcılar merkezi gezdi ve ardından dualar okundu. İftar saatinde ise yeni açılan merkezde ilk iftar yemeği verildi.

Lviv’deki İslam Kültür Merkezi projesi, ASTEM Vakfı ve bir dizi hayırseverin desteğiyle EVKAF Vakfı tarafından hayata geçirildi. Açılış törenine; Lviv yönetimi temsilcileri, projeye destek veren Lvivli iş adamı Petro Pısarçuk, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Koordinasyon Merkezi Başkanı Elvin Kadırov, Azerbaycan diasporası temsilcileri ayrıca Hristiyan Cemaatlerinin temsilcileri katıldı.

KTMM Koordinasyon Merkezi Başkanı Elvin Kadırov burada yaptığı konuşmada, Lviv’de İslam Kültür Merkezinin açılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Merkezin binasının tasarımında Kırım Tatar bayrağının renkleri kullanıldı. Ancak merkezimizin kapıları Lviv’de yaşayan ve Lviv’i ziyaret eden herkes için açık.” dedi.

Lviv Kent Konseyi İnsani Politika Departmanı Başkan Vekili Yevgen Boyko, “Ukrayna’da farklı milletlerden ve dinlerden olan insanlar dostluk içinde yaşıyor. Bu girişime destek verdik ve Lviv'de bir tane daha İslam merkezinin açılmasından dolayı çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.