SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırım için yedek kadro hazırlıklarına başlayacak

Ukrayna’nın ilgili departmanlarına yakın zamanda Kırım için yedek kamu personeli hazırlama talimatı verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırım için yedek kadro hazırlıklarına başlayacak

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk, Kırım Yarımadası’nın kısa zamanda Rus işgalinden kurtarma beklentileri göz önünde alındığında, yakın gelecekte ilgili departmanlara Kırım için bir yedek personel hazırlama talimatı verileceğini bildirdi.

Dün düzenlenen bakanlıklar arası toplantısında konuşan Vereşçuk, “Kırım’ın işgalden kurtarma beklentisi, kolluk kuvvetleri, adalet çalışanları, eğitimciler ve diğer kamu personeli dahil olmak üzere Kırım için personelin şimdiden hazırlamaya başlamamız gerektiğini gösteriyor. Yakın zamanda ilgili departmanlara Kırım için yedek kadro hazırlama talimatı verilecektir.” dedi.

“SÖMÜRGECİLER KIRIM’DAN AYRILMALI”

Kırım’ın yeniden entegrasyonunu planlarken bölgenin uzun zamandır işgal altında kaldığını ve büyük nüfusa sahip olduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan bakan, “Sömürgeciler yarımadadan ayrılmalı, işbirlikçiler yasalara uygun şekilde cezalandırılmalı, Ruslar tarafından ele geçirilmiş mülkler sahiplerine geri verilmelidir.” ifadelerinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.