SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırım'daki Rus sahil güvenlik üssünü vurdu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), işgal altındaki Kırım’da konuşlandırılan Rus sahil güvenlik üssünü vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırım'daki Rus sahil güvenlik üssünü vurdu

Başta Akyar (Sivastopol) yakınlarında olmak üzere Rus işgali altındaki Kırım’da bu gece şiddetli patlama sesleri duyuldu. İşgalciler Kırım’a saldırı düzenlendiğini ve Yarımada üzerinde 30’dan fazla insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü ayrıca bir kaç adet insansız deniz aracının (İDA) imha edildiğini iddia etti.

Öte yandan Ukrayna, gece saldırısı sırasında Rus sahil güvenlik üssünün vurulduğunu açıkladı.

Rus işgali altındaki Kırım’da, 17 Temmuz’u 18 Temmuz'a bağlayan gece birçok yerde patlamalar meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı bu sabah yayımladığı açıklamada, Kırım üzerinde 33 İHA’nın düşürüldüğünü, Karadeniz’de ise 10 İDA’nın imha edildiğini iddia etti.

Sosyal medya üzerinde faaliyet gösteren Kırım Rüzgarı (Krımskiy Veter) haber kanalı, Akyar bölgesindeki Saraylı Kıyat (Mirnoe) ve Novoozernoye köyleri yakınlarında ve ayrıca Akyar’daki Kazak Körfezi'nde (Kazaçya Buhta) patlamaların meydana geldiğini aktardı.

İŞGALCİLERE AİT ÜS VURULDU

Öte yandan Ukrayna basınına açıklama yapan Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), gece düzenlenen operasyon sonucu SBU’ya ait İHA ve İDA’ların Kırım’ın batısında bulunan Donuzlav Gölü’nde konuşlandırılan Rus sahil güvenlik üssünün vurulduğunu bildirdi. 

Açıklamada, “Dün gece, işgalci Rusya Federasyonu'nun deniz kuvvetleri, Kırım'daki Donuzlav Gölü'nün sularını koruma tatbikatını gerçekleştirdi. SBU’nun düzenlediği operasyon sonucu bu tatbikat başarısızlıkla sonuçlandı, çünkü Ruslar ne gölü ne de kendi üslerini koruyamadı.” ifadelerine yer verildi. Açıklamaya göre Rus sahil güvenlik üssüne yapılan saldırıda; kontrol merkezi, mühimmat ve teçhizat deposu, güç istasyonu, teknik ekipman ve düşmana ait mevziler hasar aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.