SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Kırım’da yapılan sözde seçimlerin sonuçları hükümsüzdür

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetiminin 6-8 Eylül 2024 tarihinde yerel seçim düzenlemesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Kırım’da yapılan sözde seçimlerin sonuçları hükümsüzdür

Dışişleri Bakanlığı 7 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada sözde seçimlerin, uluslararası hukukun norm ile ilkelerine aykırı olarak yapıldığını ve bu durumun Rusya'nın siyasi sistemini gayrimeşrulaştırdığını belirtti.

Bakanlık açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bir kez daha vurguluyoruz ki, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) kentinde yapılan sözde seçimlerin sonuçları hükümsüzdür ve seçimler gayrimeşrudur.

Ayrıca uluslararası ortaklarımızın dikkatini, Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen topraklarında faaliyet gösteren Rus işgal güçlerinin temsilcilerine, sözde 'seçimler' sırasında 'seçilenler' de dahil olmak üzere, Ukrayna tarafınca Ukrayna makamlarını herhangi bir düzeyde temsil etme yetkisi verilmediği ve bunların uluslararası etkinliklerde Rusya Federasyonu delegasyonlarında yer almalarının hiçbir hukuki sonuç doğuramayacağı hususuna çekmek istiyoruz.

Ukrayna'nın geçici olarak işgal altındaki topraklarında sözde 'seçimlerin' hazırlanması ve gerçekleştirilmesinde yer alan herkesin, Ukrayna'nın yürürlükteki mevzuatına göre hesap vereceğini vurguluyoruz.”

İŞGALCİLER SÖZDE SEÇİM ÖNCESİNDE KIRIM TATAR AKTİVİSTLERE “UYARI KAĞITLARI” DAĞITIYOR

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi 6-8 Eylül 2024 tarihinde yerel seçim düzenliyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, sözde yerel seçim öncesinde işgalcilerin “uyarı” kağıtları dağıtarak Kırım Tatarlarını korkutmaya çalıştığını belirtmişti. Ayrıca işgalci yönetimin seçimdeki katılım oranının yüksek olmasını sağlamak için farklı baskı yöntemlerine başvurduğu aktarılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.