SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı: Kerç Köprüsü yıkılmadan Kırım’ın kurtarılması imkansız

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa, Kerç (Kırım) Köprüsü'nün yıkılmadan Kırım’ın kurtarılmasının imkansız olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı: Kerç Köprüsü yıkılmadan Kırım’ın kurtarılması imkansız

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa (Oleksiy Neizhpapa), 6 Temmuz 2024 tarihinde Kırım’ın kurtarılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Neyijpapa, Kerç Köprüsü yıkılmadan Rus işgali altındaki Kırım’ın kurtarılmasının imkansız olduğunu ifade etti.  Ayrıca Ukrayna gemilerinin Rus işgali altındaki Akyar’a (Sivastopol) geri dönebileceğini aktaran Neyijpapa, Rus şarkısında olduğu gibi – ‘İmkansızın mümkün olduğunu biliyorum’ Elbette, başka türlü olamaz. Sona ulaşmamız gerekiyor.” dedi.

KERÇ KÖPRÜSÜ İŞGALCİ RUSYA İÇİN ÇALIŞAN BİR LOJİSTİK ZİNCİRİDİR

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kerç Köprüsü işgalci Rusya için çalışan bir lojistik zinciridir ve zafer için tüm lojistik zincirleri etkisiz hale getirilmelidir. Bu nedenle, elbette, böyle bir hedef var.  Köprü zarar görmüş olsa da işgalci güçler için bir tedarik zinciri olmaya devam ediyor.”

RUS ORDUSU KIRIM KIYILARINDA SAVUNMA MEVZİLERİNİ ARTIRIYOR 

"Ateş" gizli direniş hareketi, 6 Temmuz 2024 tarihinde Rus ordusunun işgal altındaki Kırım kıyılarındaki savunma mevzilerinin sayısını artırmaya çalıştığını belirtti. Açıklamada İşgal yetkilileri, Silahlı Kuvvetlerin amfibi bir operasyon tehdidi olmadığına halkı ikna etmeye çalışırken, analistler kıyı şeridindeki savunma eksikliklerinin her geçen gün arttığını kaydediyor.” denildi.

UKRAYNA, RUSYA’NIN KIRIM’DAKİ KONUMUNU ZAYIFLATIYOR

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, yaratıcı yöntemleri kullanarak, Batı tarafından sağlanan uzun menzilli füzelerin yardımıyla Rusya’nın Kırım’daki konumunu zayıflatıyor. Daha önce Batılı ortakların sağladığı seyir füzeleri ve kendi üretimi olan insansız deniz araçları (İDA) yardımıyla Ukrayna, Rusya’nın Karadeniz Filosunun büyük bölümünü Akyar’dan (Sivastopol) çekilmeye zorlamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.