SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kerç Köprüsü etkisiz hale getirilmelidir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen köprünün etkisiz hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2023 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Kerç Köprüsü etkisiz hale getirilmelidir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy,  Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) etkisiz hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

ABD’nin Colorado kentinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu’nda dün çevrim içi olarak konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalcilerin köprüyü silah sevk etmek amacıyla kullandığı için Kerç Köprüsü’nün Ukrayna için meşru bir hedef olduğunu ifade etti. 

AMACIMIZ, TÜM KIRIM'I İŞGALDEN KURTARMAKTIR

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Amacımız, tüm Kırım'ı işgalden kurtarmaktır, çünkü bizim toprağımız... Kerç Köprüsü, sadece bir lojistik yol değil. Köprü, mühimmat sevk etmek ve Kırım Yarımadası'nı askerileştirmek için kullanılıyor. Bizim için  bunun uluslararası normların ihlaliyle inşa edilen bir düşman nesnesi olduğu bellidir. Dolayısıyla  bu bizim hedefimiz; barışı değil savaşı getiren herhangi bir hedef etkisiz hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE PATLAMA

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç Köprüsü'nde 17 Temmuz 2023 tarihinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda köprünün bir kısmı çöktü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.