SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Bakanlar Kurulu, işgal altındaki Kırım'da askeri yönetimlerin kurulmasına ilişkin yasa tasarısına onay verdi

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Kırım’da Ukrayna devlet otoritesinin yeniden tesis edilmesini öngören yasa tasarısına destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Bakanlar Kurulu, işgal altındaki Kırım'da askeri yönetimlerin kurulmasına ilişkin yasa tasarısına onay verdi

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, Ukrayna Bakanlar Kurulunun dün "Sıkıyönetim Hukuku" yasasında değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısına destek verdiğini bildirdi. İlgili yasa tasarısı, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde devlet kurumlarının ve yerel özyönetim organlarının faaliyete yeniden başlamasını sağlamak için yasal önkoşulların oluşturulmasını öngörüyor.

Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, söz konusu yasa tasarısının Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği, Ukrayna Altyapı Bakanlığı ve Devlet İşleri Ajansı iş birliğinde geliştirildiği bildirildi.

Yasa tasarısının Ukrayna Parlamentosu tarafından kabul edilmesi halinde, sıkıyönetim sırasında Kırım Özerk Cumhuriyeti Askeri İdaresi ve yerel askeri idarelerinin oluşturulması ve bunlara memur atama prosedürünün belirlenmesi için bir fırsat yaratılacaktır.

Ayrıca yasa tasarısı, işgal altındaki Kırım’dan Ukrayna anakarasına taşınmayan yerel özyönetim organlarının, onların çalışanlarının ve devlet kurumlarının memurlarının görev sürelerin sona ermesine ilişkin bir tarihin belirlenmesini de öngörüyor. 

KIRIM’DA 10 ASKERİ İDARE OLUŞTURULACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, daha önce yaptığı açıklamada, Rus işgalinden kurtarılmasının ardından Kırım’da, yeni Ukrayna mevzuatına uygun olarak işgal altındaki bölgede ademi merkeziyet reformunun uygulanması amacıyla 10 bölge askeri idaresinin oluşturulmasının planlandığını aktarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.