SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna askeri istihbaratından Rus işgali altındaki Kırım’a çıkarma!

Ukrayna askeri istihbaratı, Rus işgali altındaki Kırım’da bu sabah bir operasyon düzenledi. Ukrayna askerlerinin operasyonunun hedefine ulaştığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna askeri istihbaratından Rus işgali altındaki Kırım’a çıkarma!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü (GUR), Rus işgali altındaki Kırım’a bir çıkarma gerçekleştirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, operasyonun devam ettiğini ve ayrıntıların daha sonra açıklanacağını bildirdi.

İşgal altındaki Kırım’ın Tarhankut Burnu’nda bulunan Mayak yerleşim yeri yakınlarında bu sabah erken saatlerde patlama ve silahlı çatışma seslerinin duyulduğu bildirildi.

UKRAYNA İSTİHBARATINDAN KIRIM’A ÇIKARMA

Suspilne haber ajansına konuşan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, Ukrayna askeri istihbarat birimlerinin Rus işgali altındaki Kırım’a bu sabah bir çıkarma gerçekleştirdiğini duyurdu. Yusov, “Özel operasyonun bir parçası olarak askerlerimiz yarımadaya indi. Ukrayna Savunma İstihbaratı, Deniz Kuvvetleri ile işbirliği yaparak özel bir operasyon gerçekleştirdi. Hedefe ulaşıldı, personel arasında herhangi bir kayıp olmadı. Özel operasyon devam ediyor, tüm detayları açıklamıyoruz, düşman personelinin yanı sıra kuvvetler ve araçlar arasında da kayıplar var. Kayıpların sayısına ilişkin bilgiler netleştiriliyor" dedi.

Mayak yerleşim yerinde, Rus Hava ve Uzay Kuvvetlerine bağlı 3. Radyo-teknik Alayının üssü bulunuyor. Ayrıca Tarhankut Yarımadasında; Nebo-M radar istasyonu ve Kasta-2E2 radar istasyonundan oluşan bir bir radar merkezi bulunuyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü (GUR), dün Tarhankut Burnu’nda konuşlandırılan Rusya’ya ait bir S-400 Triumf füze sisteminin vurulduğunu açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.