SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Askeri İstihbaratı’ndan Kerç Köprüsü mesajı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda Rusya’nın yasa dışı inşa ettiği Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) yakın zamanda imha edileceğine işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Askeri İstihbaratı’ndan Kerç Köprüsü mesajı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü, bugün sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) görüntülerini paylaşan Ukrayna askeri istihbaratı, “Kesinlikle gereksiz bir yapı” ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATINDAN İMALI MESAJ

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü tarafından paylaşılan videoda Rusya’nın yasa dışı inşa ettiği Kerç Köprü’sü ve Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Artan Özel Kuvvetler Birliğinin ismi gösterildi ve şu açıklamaya yer verildi: "Kırım’da sonbahar rüzgarı ve kesinlikle gereksiz bir yapı. Devamı gelecek…”

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.