SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna askeri istihbarat başkanından Kırım'daki işgalcilere "yeni sürprizler" duyurusu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna istihbaratının ve direniş gruplarının, işgal altındaki Kırım’da yeni operasyonlar düzenlemeye hazırlandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna askeri istihbarat başkanından Kırım'daki işgalcilere "yeni sürprizler" duyurusu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Baş Müdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna istihbaratının yakın zamanda, Kırım dahil Rus işgali altında bulunan Ukrayna bölgelerindeki direniş grupları ile birlikte işgalcileri yok etmeye yönelik faaliyetlerde bulunacağını duyurdu.

İRPİN’DE KIRIM TATAR BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Rus saldırılarında büyük zarar gören Kıyiv bölgesindeki İrpin şehrinde, 3. Kırım Platformu Zirvesi’nin (şerefine ve) öncesinde, Kırım Tatar bayrağı göndere çekildi. Bayrağı göndere çekme törenine; Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov katıldı.

KIRIM’DA UKRAYNA’YI BEKLİYORLAR MI?

Törenden sonra Ukrayna Askeri İstihbaratı Başkanı Kırılo Budanov, gazetecilerin sorularını cevapladı. Budanov, “Kırım’da Ukrayna’yı bekliyorlar mı?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Bundan çok korkanlar var ama bizi bekleyen çok insan var. Onlara beklentilerinin boşuna olmadığını göstermeliyiz. Bundan dolayı Kırım Platformu gibi etkinlikleri düzenlemeliyiz. Ayrıca işgal altında bulunan Ukrayna bölgelerindeki direniş grupları ile birlikte faaliyetlerde bulunmalıyız, bize ait Kırım’da işgalcileri yok etmeliyiz.  Bunlar zaten yapılıyor, siz de görüyorsunuz ve yakın gelecekte yine göreceksiniz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.