SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşeva: 21 Kırımlı siyasi tutsak acil tıbbi bakıma muhtaç

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan Kırımlı siyasi tutsaklardan 21’inin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşeva: 21 Kırımlı siyasi tutsak acil tıbbi bakıma muhtaç

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan Kırımlı siyasi tutsaklardan 45’inin kronik hastalıklara sahip olduğunu ve 21’inin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, dün Brüksel’de işgal altındaki Kırım'daki zulüm ve işgalciler tarafından alıkonulan siyasi tutsakları konu alan etkinliğe çevrim içi olarak katıldı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Taşeva, siyasi tutsakların uygun tıbbi bakıma ulaşamaması konusuna dikkat çekerek, "Çünkü 45 siyasi tutsak kronik hastalıklara sahip. Bunlardan 21’i acil tıbbi yardıma muhtaç" değerlendirmesinde bulundu. Bu kapsamda, uygun sağlık bakımı sağlanmadığı için Kırımlı siyasi tutsaklar Cemil Gafarov ve Konstantin Şıring, Rus hapishanesinde hayatını kaybetti.

HALEN 186 KIRIMLI SİYASİ TUTSAK RUS HAPİSHANELERİNDE

Kırım’daki siyasi tutsakların sayısının sürekli arttığını belirten Taşeva, "Özellikle Rusya Ukrayna’ya karşı topyekun işgal saldırısı başlattıktan sonra Kırım’da her hafta siyasi tutsakların sayısı artıyor. Halihazırda işgalci rejim yasa dışı olarak 186 Ukrayna vatandaşını alıkoyuyor. Bunlardan 123'ü Kırım Tatarıdır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.