SON DAKİKA
Hava Durumu

Tamila Taşeva: Kırım'da Ruslar ile işbirlikçileri birbirine girdi

Rus işgali altındaki Kırım’da Rus işgalciler ve işbirlikçileri birbirleriyle çatışmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tamila Taşeva: Kırım'da Ruslar ile işbirlikçileri birbirine girdi

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Rus işgalcilerin Kırım’da işbirlikçileri kullandıktan sonra onları ortadan kaldırdığını ifade etti.

İşgal altındaki Kırım’da Rusya kontrolündeki işgalci yönetim ile işbirlikçiler arasındaki durum gitgide gerginleşiyor. 28 Aralık 2022 tarihinde Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov karşıtı tek kişilik eylem düzenleyen işbirlikçi hain Eyvaz Umerov aynı gün işgal güçleri tarafından alıkonuldu ve “miting düzenleme kuralları ihlal etmekten” suçlu bulunarak 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

KIRIM'DA İŞGALCİLER İLE İŞBİRLİKÇİLERİ BİRBİRİNE GİRDİ

Kremlin kontrolündeki kukla yönetim ile işbirlikçiler arasındaki gerginliği değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, “Kırım’da, Ruslar ve işbirlikçiler birbirleriyle çatışmaya başladı. Kendi kendilerini yok ettikleri için mutluyuz. Aslında aynı durum işgalden 1.5-2 yıl sonra da yapıldı. Onlar üst düzey yönetici olan bir dizi işbirlikçiyi ortadan kaldırdılar. Yani işbirlikçileri kullanıp çöpe attılar” dedi.

"EYVAZ UMEROV'UN KIRIM TATARLARI İLE HİÇBİR İLGİSİ YOK"

İşbirlikçi Eyvaz Umerov’a da aynı şeyin yapıldığını belirten Taşeva, “Bu insanın Kırım Tatarlarıyla hiçbir ilgisi yok. Sadece ismi ve soyismi bize benziyor. Ancak bu, kendi halkına karşı bu tür eylemlerde bulunan bir kişiye Kırım Tatarı denilebileceği anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Daha önce Ekim ayında işgalci güçler işbirlikçi Eyvaz Umerov’un evinde arama yapmışlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.