SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırskıy: Ukrayna, Kırım'ı geri alma planına sahip

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna'nın Kırım dahil toprak bütünlüğünü sağlamak için elinden gelenini yapacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırskıy: Ukrayna, Kırım'ı geri alma planına sahip

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna’nın 10 yıldır Rus işgali altında bulunan Kırım Yarımadası’nı geri alma planına sahip olduğunu ifade etti.

Dünyanın önde gelen basın kuruluşu The Guardian bu sabah Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy ile yaptığı röportajı yayımladı. Röportajda Sırskıy, Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) olası yıkımının tarihini söylemese de Kıyiv’in Kırım’ı geri almayı planladığını vurguladı.

Konu ile ilgili konuşan Sırskıy, “Bu yapılabilir. Elbette bu büyük bir sır. 1991 yılında uluslararası toplum tarafından kabul edilen sınırlara çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kazanmalıyız... İşgal altındaki topraklarda yaşayan ve acı çeken vatandaşlarımızı işgalden kurtarmak için.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya ait insansız deniz araçlarının Rusya Karadeniz Filosunun 3’te birini batırdığını hatırlatan Sırskıy, “Kırım Rus gemileri için tuzak, bazıları için ise mezar oldu.” diyerek Ukrayna’nın başarılı saldırılardan sonra Rusya’nın gemilerini Akyar’dan (Sivastopol) çekmek zorunda kaldığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.