SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarı Kurdele aktivistlerinden Kırım'da, "Özgürlük Zamanı Geliyor" kampanyası

Sarı Kurdele aktivistleri Kırım'da, "Özgürlük Zamanı Geliyor" adlı kamuoyuna açık bir kampanya başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sarı Kurdele aktivistlerinden Kırım'da, "Özgürlük Zamanı Geliyor" kampanyası

26 Şubat Kırım İşgaline Karşı Direniş Günü'nde "Sarı Kurdele" toplumsal direniş hareketinin Kırım şubesi "Özgürlük Zamanı Geliyor" adlı açık bir kampanya başlattı. Bu kapsamda “Sarı Kurdele” aktivistleri, Rusların işgal altındaki kasaba ve köylerin sokaklarına koyduğu işgalci sembol “Z” harfini, mavi ve sarı kum saati sembolü ile örten boyama yapıyor.

KIRIM İÇİN "ÖZGÜRLÜK ZAMANI KAMPANYASI"

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, “9 yıllık işgal sürecinde Rusya, Kırım'daki Ukrayna direnişini kırmak için elinden gelen her şeyi yaptı, devletine sadık olanları tutuklayıp kaçırdı. "Sarı Kurdele" direniş hareketinin Kırım şubesinin bugün başlattıkları 'Özgürlük Zamanı' kampanyası, işgal altındaki Kırım'da ve geçici olarak işgal altındaki tüm bölgelerdeki vatandaşlarımızın duyması gereken önemli bir mesajdır" açıklamasında bulundu.

"İŞGALCİLERİN, UKRAYNA TOPRAKLARINI TERK ETMELERİ İÇİN ÇOK AZ ZAMANLARI KALDIĞININ SEMBOLÜ"

Sarı Kurdele hareketi, “İşgal girişiminin başlamasından bu yana, Sarı Kurdele, Ukrayna'nın Rus işgalcilere karşı direnişinin bir sembolü haline geldi. 7 binden fazla kişi, sarı kurdeleler, kartpostallar ve Ukrayna yanlısı sloganlar içeren duvar yazıları dağıtarak harekete katıldı. Hareketin, Kırım merkezi en büyük merkezlerden biri. Kırım’da belirmeye başlayan mavi ve sarı kum saati sembolü, işgalcilere, Ukrayna topraklarını terk etmeleri için çok az zamanları kaldığına dair bir uyarımızdır" dedi.

"Sarı Kurdele" aktivistleri Rusya tarafından işgal altında tutulan Kırım’ın bir çok yerini şimdiden sardı. Aktivistler, Ukrayna'nın geçici olarak işgal altında olan topraklarındaki tüm Ukraynalıları eyleme katılmaya, Ukrayna kontrolünde olan bölgelerdeki Ukraynalıları da hareketi desteklemeye ve direnişle ilgili bilgileri paylaşmaya çağırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.