SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanatçı Rüstem Skıbin, Kırım Tatar askerler için tasarladığı armaları tanıttı

Kırım Tatar seramik sanatçısı, Ukrayna Halk Sanatları Onurlu Ustası Rüstem Skıbin, "Kırım Tatar Askeri Kimliği" adlı yeni projesini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sanatçı Rüstem Skıbin, Kırım Tatar askerler için tasarladığı armaları tanıttı

Kırım Tatar seramik sanatçısı, Ukrayna Halk Sanatları Onurlu Ustası Rüstem Skıbin, Kıyiv’de 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü’nde düzenlenen etkinlik programı çerçevesinde "Kırım Tatar Askeri Kimliği" adlı yeni projesini sundu. Sanatçı, Ukrayna ordusunda görev yapan Kırım Tatar askerleri için tasarladığı armaları tanıttı. 

Projesi ile ilgili Kırım Haber Ajansına açıklama yapan Rüstem Skıbin, Ukrayna ordusunda görev yapan askerlerden arma tasarlama tekliflerinin geldiğini belirterek, “Çünkü bu hepimizi tanımlayan görsel bir imgedir. Niyet beyanının bir sembolü gibidir. Dolayısıyla bu görsel imgeler bizim aidiyetimizdir, hafızamızdır. Bizi, Kırım Tatarı olarak tanımlayan simgelere ihtiyacımız var" dedi.

Sanatçı hava, indirme, topçu, piyade, istihbarat birlikleri için ve bir genel arma hazırlayana Skıbin, her bir arma için tarihsel referans hazırladı. Söz konusu bilgilerin yer aldığı broşürler Kırım Tatarca, Ukraince ve İngilizce olmak üzere 3 dilde basıldı.

Kırım Tatar sanatçının arma tanıtma etkinliğine, Ukrayna ordusunda görev yapan Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.