SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatının lisansını iptal etti

Rus işgali altındaki Kırım'da, işgalcilerin baskılarına maruz kalan Ukrain ve Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukat Aleksey Ladin’in avukatlık lisansı iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatının lisansını iptal etti

Ukrain ve Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukat Aleksey Ladin’in avukatlık lisansı iptal edildi.

Kırım Dayanışma sivil teşkilâtından yapılan açıklamada, Rusya'daki Tümen Bölgesi Barosu Yeterlik Komisyonu tarafından, ”avukatlık etiğini ihlal etme” bahanesiyle avukat Aleksey Ladin’in avukatlık lisansının iptal edildiği kaydedildi.

Ladin ilgili karara itiraz edeceğini belirterek, “Müvekkillerime gelince, onları korumaya devam edeceğim. Halihazırda mahkemede olan davalarda avukatla birlikte savunma görevi üstleneceğim. Soruşturmaya katılamayacağım." açıklamasında bulundu.

AVUKAT LADİN'E BASKI

Avukat Aleksey Ladin, 13 Ekim 2023 tarihinde işgalcilerce alıkonularak sözde mahkemeye çıkarıldı. Akmescit’teki sözde Kiyevskiy Bölge Mahkemesi, avukat Aleksey Ladin'i sözde “Rus ordusunun itibarını zedelemek” ve “Nazi sembollerini yaymak” ile suçlu bularak; hakkında 14 gün tutuklama kararı ve 45 bin ruble para cezası kararı aldı. 

SİYASİ TUTSAKLARI SAVUNAN ALEKSEY LADİN

Avukat Aleksey Ladin, şu ana kadar Rusların baskı uyguladığı birçok Kırım Tatar siyasi tutsağı savundu ve savunmaya devam ediyor. Rusya, Ukrayna’ya karşı topyekûn işgal saldırısı başlattıktan sonra avukat, Herson ve Zaporijjya bölgelerinde Rus işgal güçleri tarafından kaçırılan sivillerin ve esir Ukraynalı askerlerin davalarına da bakmaya başladı.

Halihazırda avukat Ladin, Rus işgal güçleri tarafından Melitopol’de kaçırılan Ukraynalı aktivist Yaroslav Juk’un savunmasını yürütüyor.

SİYASİ TUTSAKLARI SAVUNAN AVUKATLARA BASKI!

Rus yönetimi, işgal altındaki Kırım’da Ukrain ve Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatlara sık sık baskı uyguluyor. İşgalciler daha önce Kırım Tatar avukat Emil Kurbedinov, Edem Semedlayev, Nazim Şeyhmambetov, Ayder Azamatov, Emine Avamileva, Lilya Gemeci, Rüstem Kamilev ve Nazim Şeyhmambetov’u alıkoymuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.