SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım’da yeni mühimmat depoları inşa ediliyor

KTMM Üyesi ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da yeni mühimmat depoları inşa ettiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım’da yeni mühimmat depoları inşa ediliyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi ve Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da yeni mühimmat depoları kurduğunu ve  “Feodosiya-13” nükleer silah deposu gibi Sovyet döneminden kalan silah depolarını yenilediğini ifade etti.

"KEFE’DEKİ MÜHİMMAT DEPOLARI DEFALARCA UKRAYNA ORDUSU TARAFINDAN BOMBALANDI"

Ukrayna merkezli Freedom televizyon kanalında konuşan Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı Eskender Bariyev, Rusya’nın Eski Kırım kenti yakınlarında bulunan Ağarmış Dağı yakınlarında mühimmat deposu kurma çalışmaları yürüttüğünü kaydetti. İşgalcilerin defalarca Kefe’deki (Feodosya) mühimmat depolarını Ağarmış Dağı’na taşımayı planladığını belirten Bariyev, “Sivillerin bu bölgeye girmesine izin verilmiyor. İşgalciler katı evsel atık deposu inşa ettiğini söylüyor ama hiçbir katı evsel atık deposu bu derece katı bir şekilde korunmuyor. Bundan dolayı orada, Kefe bölgesindeki silahları ve mühimmatı taşımak için mühimmat deposunu kurduklarını tahmin ediyoruz. Çünkü Kefe’deki mühimmat depoları defalarca Ukrayna ordusu tarafından başarılı bir şekilde bombalandı.” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğünün, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da Sovyet döneminden kalan “Feodosiya-13” nükleer silah deposunu kısmi olarak yenilediğine dair açıklamasını değerlendiren Bariyev, “2014’ten beri Rusya’nın Kırım’da Sovyetler Birliği döneminde inşa edilen askerî tesislerini yenileme çalışmaları yürüttüğünü söylüyoruz. Oraya nükleer silah da yerleştirebilirler. Öte yandan halihazırda Kırım topraklarında nükleer savaş başlıklarının bulunduğunu doğrulayamıyorum. Feodosiya-13 nükleer silah deposuna gelince, bu depo Sovyet Birliği zamanında inşa edildi ve oradan Eski Kırım’a kadar çıkan yeraltı tünelleri mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.