SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüstem Umerov: Tüm topraklarımızı işgalden kurtarmak için ilerlemeye devam ediyoruz

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kırım dahil Ukrayna’nın tüm topraklarını işgalden kurtarılması ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Umerov, Ukrayna ordusunun hedefine ulaşmak için durmadan ilerlediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 00:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rüstem Umerov: Tüm topraklarımızı işgalden kurtarmak için ilerlemeye devam ediyoruz

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Kırım dahil Ukrayna’nın tüm topraklarını işgalden kurtarılmasına dair açıklamada bulundu. Umerov, “Planımız var, ona göre ilerliyoruz.” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün Kıyiv’de Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra iki bakan ortak basın konferansı düzenledi. Basın konferansında Kırım Tatar gazeteci Elvina Seytbullayeva, Bakan Umerov’a Kırım’ı işgalden kurtarılması konusunda hangi adımların atıldığını sordu.  Umerov soruya şu şekilde cevap verdi:

“Tüm topraklarımızı işgalden kurtarmaya yönelik bir planımız var. Bu plana göre hareket ediyoruz. Duraksama yok. Düşmana dinlenmek için hiç fırsat vermeyeceğiz. İlerlemeye devam edeceğiz”

ALMANYA'DAN UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEK

Bilindiği üzere Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, dünkü basın toplantısında ülkesinin Ukrayna’ya 1.3 milyar avroluk yeni yardım paketi sağlayacağını açıkladı. Pistorius, “Buradaki ziyaretim kapsamında yeni bir askeri yardım paketini duyurmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bu pakette ayrıca 4 adet IRIS-T SLM füze sistemi, 155 mm'lik mermiler ve tanksavar mayınları yer alıyor. Bu toplamda 1.3 milyar avroluk bir yardım paketidir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.