SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruslar Kerç Köprüsü'nü koruyan mavna sayısını artırdı

Rus işgal güçleri, Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettikleri Kerç Köprüsü’nü (Kırım Köprüsü) Ukrayna saldırılarından korumak için devreye soktuğu mavnaların sayısını artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslar Kerç Köprüsü'nü koruyan mavna sayısını artırdı

Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Rusya’nın Yarımada'yı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün (Kırım Köprüsü) Ukrayna'nın insansız deniz araçlarından korumak için farklı yöntemlere başvuruyor. Son bir ayda köprüyü koruma sistemi üzerinde çalışan işgalciler, köprü önünde 21 mavnadan oluşan yeni bir engel hattı oluşturdu.

Araştırmacı Gazetecilik Merkezi, Rusya’nın Kerç Boğazı'nda bir aydan uzun süredir köprü koruma sistemi oluşturma çalışmaları yürüttüğünü bildirdi. Uydudan çekilen görüntüleri inceleyen araştırmacılara göre, ilgili çalışmalar çerçevesinde işgalciler tarafından Kerç Boğazı’nda 21 mavnadan oluşan 2. engel hattı kuruldu. Ayrıca, Kerç Köprüsü'nün başladığı bölgede Tuzla Adası ve Tuzla Dili’nde iskelelere benzer yapılar inşa ediyor.

İŞGALCİLER KÖPRÜYÜ KORUMAK İÇİN BARİKAT KURUYOR

Bilindiği üzere, Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı olarak inşa edilen köprünün yüzey korumasının düzenlenmesine yönelik çalışmalar 7 Mayıs 2024'te başladı ve bugüne kadar devam ediyor.

İşgalci Rus yönetimi, köprüyü Ukrayna donanmasına ait insansız deniz araçlarının (İDA) saldırılarına karşı korunmak için kademeli bir bariyer sistemi oluşturuyor.

Haziran ayı başlarında Kerç Köprüsü'nün güney tarafında 8 mavna tespit edilmişti.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne, Ukrayna tarafından 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.