SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus savaş gemilerinden Birleşik Krallık kıyılarında tehlikeli güç gösterisi

Nükleer silah taşıma kapasitesine sahip Rus savaş gemileri, Birleşik Krallık kıyılarına tehlikeli bir şekilde yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus savaş gemilerinden Birleşik Krallık kıyılarında tehlikeli güç gösterisi

Rusya, tatbikat bahanesiyle Birleşik Krallık kıyıları yakınında Kuzey Denizi’nde nükleer silah taşıma kapasitesine sahip 5 savaş gemisini konuşlandırdı. Birleşik Krallık, Rus donanmasını takip etmek için Kuzey Denizi’ne bir savaş gemisini gönderdi. İngiliz istihbaratı verilerine göre Rus gemileri, Birleşik Krallık kıyılarına tehlikeli bir şekilde yaklaştı.

The Sun gazetesinin hazırladığı habere göre Kalibr seyir füzeleri ile donatılan beş Rus savaş gemisi ve iki destek gemisi 4 Mayıs’ta Birleşik Krallık açıklarında ortaya çıktı. Gazeteye konuşan kaynak, Rus gemilerinin Kuzey Denizi’nde tatbikat yaptığını ve Birleşik Krallık'ın durumu yakından takip ettiğini belirtti.

BİRLEŞİK KRALLIK BÖLGEYE SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERDİ

Ayrıca Birleşik Krallığın, Birleşik Krallık kıyıları yakınlarında tatbikat yapan Rus gemilerini takip etmek için Kuzey Denizi’ne bir savaş gemisini gönderdiğini ayrıca Norveç ve ABD ile birlikte bölgeyi Poseidon P-8 deniz devriye uçakları ile takip ettiği belirtildi.

Gazeteye konuşan savunma bakanlığı kaynağı, Rusya’nın tatbikatını kasıtlı olarak Kral Charles'ın taç giyme törenine denk gelecek şekilde zamanlayarak “güç gösterisi” yaptığına dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.