SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus mahkemesinden savaşı protesto eden Kırımlı ressama 15 yıl hapis cezası!

Rus mahkemesi, Kırım'ın Kezlev kentindeki (Yevpatoriya) sözde belediye binasına sarı mavi renklerde boya atan aktivisti 15 yıl hapse mahkum etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus mahkemesinden savaşı protesto eden Kırımlı ressama 15 yıl hapis cezası!

Rus mahkemesi, 16 Mayıs 2022 tarihinde Kezlev’de (Yevpatoriya) işgalcilerin kontrolündeki sözde belediye binasına, sarı mavi renklerde boya atan Kırımlı ressam Bogdan Ziza’yı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Rusya'nın Rostov-na-Donu kentindeki Güney Askeri Bölgesi Mahkemesi, Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişimini kınamak için protesto eylemi gerçekleştiren Kırımlı ressam Bogdan Ziza hakkında aldığı kararı bugün açıkladı. Rus mahkemesi, Kezlev'deki sözde belediye binasına sarı mavi renklerde boya attığı için “terörizm” ile suçlanan Ziza’yı suçlu bularak hakkında 15 yıl hapis cezası kararı aldı.

BOGDAN ZİZA AÇLIK GREVİ BAŞLATACAK

Dün yapılan duruşmada son sözünü söyleyen Bogdan Ziza, Kırım’ın işgalinden sonra aldığı Rus vatandaşlığından çıkarılması ve Rusya tarafından alıkonulan tüm Ukrayna vatandaşı siyasi tutsakların serbest bırakılması talebiyle 10 Haziran’dan itibaren açlık grevi başlatacağını açıkladı.

Kendisine zorla yemek yedirilmesi halinde bunu işkence olarak kabul edeceğini belirten Kırımlı ressam, "Bu tür eylemlerin benim isteğim dışında gerçekleştirileceği için işkence olarak kabul edilmesini istiyorum" dedi.

BİNAYA BOYA ATTIĞI İÇİN TERÖRİZMLE SUÇLANDI

Rusya'nın işgal ettiği Kırım'daki Kezlev yönetim binası, 16 Mayıs 2022'de mavi ve sarı boyayla kaplandı. Daha sonra işgal güçleri olay çerçevesinde Kırımlı ressam Bogdan Ziza'nın alıkonulduğunu açıkladı. İşgalciler Ziza’ya, “terörizm eylemi düzenleme” ve “terör çağrıları yapma” gibi bir dizi suçlama yöneltti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.