SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım'da patlama sesleri!

Rus işgali altındaki Kırım’ın farklı yerleşim yerlerinde gece saatlerinde bir dizi patlama sesleri duyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2023 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2023 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'da patlama sesleri!

Rus işgali altındaki Kırım’da, 28 Şubat ile 1 Mart’ı bağlayan gecede bir dizi patlama sesi duyuldu. Yerel kullanıcıların sosyal medyada yaptığı paylaşımlara göre patlama sesleri Kezlev (Yevpatoriya), Sak ve Yarılgaç (Mezvodnoye) köyü yakınlarında duyuldu.

Kırım’ın sözde yönetimi patlamalar ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. Öte yandan Rus yanlısı blogger olan, “TalipoV Online Z” adlı telegram kanalının yöneticisi Aleksandr Talipov, patlama seslerinin Sak yakınlarında güya Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının düşürülmesi sonucu meydana geldiğini iddia etti.

Rus işgali altında bulunan Kırım'ın Sak bölgesindeki Novofödorovka köyündeki askeri üstte patlama meydana geldi.

Öte yandan Novofödorovka köyünde Rus hava üssü yer alıyor.

KIRIM’DAKİ RUS ASKERİ ÜSLERİNDE PATLAMALAR

9-24  Ağustos  2022 tarihleri arasında Rus işgali altında bulunan Kırım’da neredeyse 30 patlama vakası kayda geçirildi.

Sak bölgesindeki Novofödorovka köyü yanındaki askeri havalimanında, 9 Ağustos 2022 tarihinde peş peşe bir dizi şiddetli patlamalar yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı patlamaların, “birkaç havacılık mühimmatının infilak” etmesi sonucu meydana geldiğini aktararak patlama sonucu havalimanında kimsenin yaralanmadığını ve havacılık ekipmanının zarar görmediğini ileri sürdü. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada ise patlamalar sonucunda 9 Rus savaş uçağının etkisiz hale geldiği ifade edildi.

Öte yandan Reuters Haber Ajansına konuşan ismi açıklanmayan Batılı bir yetkili, Sak bölgesindeki askeri havalimanındaki patlamalar nedeniyle Rusya Karadeniz Filosu’na ait savaş uçaklarının yarısından fazlasının devre dışı bırakıldığını öne sürdü. 

Daha sonraki günlerde Canköy bölgesindeki mühimmat deposunda yangın çıktı. Ayrıca Akmescit (Simferopol), Kezlev (Yepatoriya) Bahçesaray, Kerç bölgelerinde patlamaların yaşandığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.