SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalcilerce Herson’dan kaçırılan 80’den fazla çocuk Kezlev’de alıkonuluyor!

İşgalci Ruslar, Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) kentindeki bir dinlenme tesisinde Herson bölgesinden kaçırdıkları 84 Ukraynalı çocuğu alıkoyuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalcilerce Herson’dan kaçırılan 80’den fazla çocuk Kezlev’de alıkonuluyor!

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) kentindeki bir dinlenme tesisinde işgalciler Herson bölgesinden kaçırdıkları 84 çocuğu alıkoyuyor. Çocukların yoğun Rus propagandasına maruz bırakıldığı bildirildi.

“Kırımlı Araştırmacı” adlı telegram kanalında yapılan açıklamada, “İşgal altındaki Kezlev’de Luçistıy çocuk dinlenme tesisinde işgalcilerce Herson bölgesinden sözde tahliye edilen 84 çocuk alıkonuluyor. Çocuklar, düşman propagandasının baskısı altında bulunuyor. Onlara Rusya tarihi dersleri veriliyor. 2. Dünya Savaşı’nı anlatıyorlar ve onları 'Rus vatansever şarkıları' ezberlemeye zorluyorlar" denildi.

Ayrıca işgal altındaki Herson ve Zaporijjya bölgelerinden kaçırılan çocukların Drujba, Zdravnitsa, Mriya, Çayka dinlenme tesislerinde de alıkonulduğu belirtildi.

RUSYA, EN AZ 6 BİN ÇOCUĞU KAÇIRDI

İşgalcilerin, 24 Şubat’tan bu yana işgal altına alınan Ukrayna bölgelerinden en az 6 bin çocuğu yasa dışı olarak Rus işgali altındaki Kırım’a sevk ettiği bildirilmişti. Bölgesel İnsan Hakları Merkezi avukatı Katerına Raşevska, Ocak ayında yaptığı açıklamada, “Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının başından 2022 yılının sonuna kadar, yeni işgal altına alınan Ukrayna bölgelerinden Kırım’a sözde tatil yapmaları için en az 6 bin çocuk gönderildi. Bu çocukların çoğu tatil tesisleri yerine askeri okul kışlalarına yerleştiriliyordu ve burada 'askeri eğitime' tabi tutuluyordu" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.