SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Kırım'ın kuzey bölgelerinden kaçıyor!

Rus işgalcilerin, Kırım'ın kuzey bölgelerinde denetimi artırdığı ve sözde yönetim temsilcilerinin, Canköy ve Armanpazarı bölgelerini terk etmeye başladığı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Kırım'ın kuzey bölgelerinden kaçıyor!

Rus işgal güçlerinin, Kırım'daki denetim faaliyetlerini artırdığı ve işgalcilerin yarımadanın kuzey bölgelerini terk etmeye başladığı bildirildi.

Rus işgali altındaki Kırım'da ve işgal altında bulunan diğer Ukrayna bölgelerinde faaliyet gösteren Ateş direniş hareketi, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İşgalcilerin sözde kolluk kuvvetleri, yarımadadaki karşı istihbarat faaliyetlerini artırdı. Çankaya ve Armanpazarı (Armyansk) başta olmak üzere daha sık kimlik ve araç kontrolleri yapılıyor. Polis görevlilerinin tatilleri iptal ediliyor, emekliliğe ayrılmaya izin verilmiyor." ifadelerine yer verdi.

"ASKERİ HAREKETLİLİK İŞGALCİLERİ HEYECANLANDIRIYOR"

İşgalcilerin Kırım'ın kuzey bölgelerini terk etmeye başladığını aktaran direnişçiler, "Armanpazarı kenti işgalci yönetiminin bir kısmı yarımadanın da iç bölgelerine kaçtı. Ukrayna güneyindeki askeri hareketlilik, işgalcileri heyecanlandırıyor. Bu yüzden savunmaya hazırlanıyorlar, sabotajcıları arıyorlar." açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.