SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal yönetimi, Kırım’da sarı ve mavi boyaların satışını yasakladı!

Ukrayna yanlısı aktivistlerin faaliyetlerinden rahatsız olan Rus işgal yönetimi, Kırım’da sarı ve mavi boyaların satışını yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal yönetimi, Kırım’da sarı ve mavi boyaların satışını yasakladı!

Rus işgali altındaki Kırım’da, Rus işgalcilere karşı koyan ve Kırım’ın işgalden kurtarılması için mücadele eden aktivistler, yarımadanın farklı yerlerinde sarı ve mavi renklerde Ukrayna yanlısı sloganlar yazarak ve sarı-mavi kurdeleler bağlayarak işgalcilere Kırım’ın yakın zamanda işgalden kurtarılacağını hatırlatıyor.

Ukrayna yanlısı aktivistlerin faaliyetlerden rahatsız olan Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, mağazalarda ve pazarlarda sarı, mavi boyaları ve kurdeleleri yasakladı.

“Sarı Kurdele” isimli direniş hareketinden yapılan açıklamada ise  "Rus işgal yönetimi o kadar saçma bir noktaya geldi ki, artık pazar ve marketlerde sarı ve mavi boyaları ile kurdeleleri satmaya yasakladı." diye bildirildi.

"DURMAYACAĞIZ!"

İşgalcilerin, aktivistleri bulmak için kontrolleri artırdığı belirtilen açıklamada, “Akmescit, Akyar, Yalta ve Sudak’ta ‘Sarı kurdele’ aktivistleri, 280’den fazla poster ve kurdele dağıtmayı başardı. Yarımadadaki kontroller sıkılaştırıldı. Aktivistlerimizi arıyorlar, ama biz durmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.