SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri Kırım Canköy'deki üsse yoğun askeri sevkiyat yapıyor!

Ateş isimli gizli direniş hareketi, Rus ordusunun güçlerini Canköy’e sevk etmeye başladığını bildirdi. Canköy’de bulunan hava üssüne devamlı askeri kamyonların giriş yaptığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri Kırım Canköy'deki üsse yoğun askeri sevkiyat yapıyor!

Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, Rusya’nın askeri güçlerini işgal altındaki Kırım’ın Canköy bölgesine sevk etmeye başladığını bildirdi. Ukrayna'nın Herson ve Zaporijjya bölgelerini elde tutamayacaklarından endişe duyan işgalciler, Kırım'ı savunma hazırlıkları yapıyor.

Ateş isimli gizli direniş hareketinden bu sabah yapılan açıklamada, "Önemli sayıda Rus askeri personelinin Canköy'e getirildiğini gözlemliyoruz. Askeri kamyonların düzenli olarak hava üssüne girip çıkması askeri güçlerin bu üsse konuşlandırıldıklarına işaret ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Direniş hareketine göre, işgal ettikleri Ukrayna toprakları Herson ve Zaporijjya bölgelerinde kontrolü kaybetme endişesi yaşayan Rus ordusu, işgal ettikleri Ukrayna toprağı Kırım'ı elde tutmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kırım'daki direnişçiler, FSB’nin önlemleri artırmasına rağmen Canköy’deki faaliyetleri sürdüreceklerini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.