SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya Dışişleri Bakanından Kırım'a ilişkin öneri!

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rus işgali altındaki Kırım'ın Ukrayna açısından stratejik olarak önemli olduğunu ve bu kapsamda barış şartlarında kritik bir önem taşıdığının altını çizdi. Ayrıca Bakan Sikorski, Kırım'ın bir süre Birleşmiş Milletler yetkisi altına girmesi konusunda öneride bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya Dışişleri Bakanından Kırım'a ilişkin öneri!

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, bu sene 20.'si düzenlenen Yalta Avrupa Starteji Forumu'ndaki konuşmasında Ukrayna ile Rusya arasındaki barış şartlarına dikkat çekti.

"KIRIM, UKRAYNA İÇİN STRATEJİK AÇIDAN ÖNEMLİ"

Kırım'ın kilit nokta olduğunu vurgulayan Bakan Sikorski, "Kırım, Rusya ve özellikle Putin için sembolik olarak önemli ancak Ukrayna için stratejik olarak önemli. Bu nedenle Kırım'ı askerden arındırmadan nasıl bir anlaşmaya varabileceklerini anlamıyorum." ifadelerini kullandı. Dolayısıyla barış şartlarında, önce Kırım'ın kouşulması gerektiğini belirten Sikorski, sorunun çözüme kavuşması için bir öneride bulundu. 

"KIRIM, BM YETKİSİ ALTINA GİREBİLİR"

Sikorski, Kırım'ın Birleşmiş Milletler (BM) yetkisi altına girmesi gerektiğini, "Kimlerin yasal olarak ikâmet ettiğini kontrol ettikten sonra adil bir referandum hazırlamak üzere Kırım'ı BM yetkisi altına alabiliriz ve oylamayı 20 yıl erteleyebiliriz." ifadeleriyle belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.