SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Celal: Ukrayna ordusu mutlaka Kırım'a girecektir!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna ordusunun mutlaka Rus işgali altındaki Kırım’a gireceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Celal: Ukrayna ordusu mutlaka Kırım'a girecektir!

Rus işgal güçleri tarafından Eylül 2021’de düzmece suçlamalar çerçevesinde alıkonulan ve 28 Haziran 2024 tarihinde Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen esir değişimi sonucu serbest bırakılan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna ordusunun mutlaka Rus işgali altındaki Kırım’a girerek yarımadayı işgalden kurtaracağını ifade etti.

Ukrayna merkezli Radio NV için konuşan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Ukrayna’nın kombine yoluyla Kırım’ı geri alacağını belirterek, “Rusya’nın eylemleri yarımadanın sadece diplomatik yoluyla kurtarılabileceği konusunda varsayımında bulunmamıza izin vermiyor. Dolayısıyla kendimizi kandırmamalıyız. Bu, şu ya da bu dereceye kadar askeri bir yol olacak. Ukrayna birlikleri mutlaka Kırım'a girecek ve girmelidir.” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte Celal, “Ukrayna ordusu yarımadaya tam olarak nasıl girecek, ne derece yoğun çatışmalar yaşanacak, tüm bunlar belirli zaman anına bağlı olacaktır. Ama askeri destek olmadan Kırım’ın işgalden kurtarılması mümkün olmayacaktır.” dedi.

NARİMAN CELAL ESARETTEN KURTULDU!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal 29 Haziran 2024 tarihinde serbest bırakıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), açıklamasıda Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtmişti.

Nariman Celal'i, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov karşıladı.

Nariman Celal'in eşi Leviza Celal ve çocukları Rus işgali altındaki Kırım'dan ayrılarak 5 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye'ye gelmişti. Ailesi serbest bırakılan Nariman Celal'e kavuşmak için Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e doğru yola çıkmıştı. Yaklaşık 3 yıllık ayrılıktan sonra Celal ailesi, 6 Temmuz 2024 tarihinde bir araya gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.