SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Celal serbest! Ukrayna Büyükelçisi Bodnar'dan teşekkür

Rus işgal güçleri tarafından 2021'de yasa dışı olarak alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in, esir takası neticesinde serbest bırakılması üzere Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 23:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Celal serbest! Ukrayna Büyükelçisi Bodnar'dan teşekkür

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal serbest bırakıldı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar), Nariman Celal'in esir takası sonrasında serbest bırakıldığı haberinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayımladı. Bodnar, Nariman Celal'in esaretten kurtarılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

"BÜYÜK ZAFER"

Büyükelçi yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Rus esaretinden serbest bırakıldı. Bu, onun serbest bırakılması için mücadele eden ekip ve sürece aktif olarak katkıda bulunan uluslararası ortaklar da dahil olmak üzere, herkes için büyük bir zaferdir. Celal, 2021 yılında Kırım'da tutuklandı ancak tüm zorluklara rağmen evine dönüşü mümkün oldu. Bu tahliye, halen esaret altında olan herkes için bir umut ve destek sembolü olup, insan hakları mücadelesinin devam ettiğini ve sonuç verdiğini hatırlatmaktadır. Bu hedefe ulaşmaya yardımcı olan herkese teşekkür ederiz!

NARİMAN CELAL SERBEST!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), bugün yaptığı açıklamada Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurdu. Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.