SON DAKİKA
Hava Durumu

Nariman Celal'in serbest bırakılması sonrasında Çubarov'dan açıklama: Mücadelemizi sürdüreceğiz!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, KTMM Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal'in serbest bırakıldığını duyurarak Rus esaretinde kalan tüm Kırımlı siyasi tutsakların serbest bırakılması için mücadele etmeye devam edileceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nariman Celal'in serbest bırakılması sonrasında Çubarov'dan açıklama: Mücadelemizi sürdüreceğiz!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan KTMM Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal'in serbest bırakılması için mücadele eden herkese teşekkür ederek, Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan tüm Kırımlı siyasi tutsakların serbest bırakılması için mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Yüce Allah, Nariman Celal'i, ailesini, hepimizi merhametinden mahrum bırakmadı! Artık Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın ardından dostumuz, kardeşimiz ve dava arkadaşımız, KTMM Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in serbest bırakıldığını ve Ukrayna’da bulunduğunu duyurabiliriz!” ifadelerine yer verdi.

TÜM SİYASİ TUTSAKLARIN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Esir takası süreciyle ilgili detay veremeyeceğini belirten Çubarov, “Ama sizi temin ederim ki Ukrayna tüm Kremlin esirlerinin serbest bırakılması için mücadele etti ve mücadele etmeye devam ediyor. Ukrayna'nın yetkili organları siyasi mahkumların serbest bırakılması için sürekli olarak çeşitli seçenekler ve formatlar sunmaktadır. Kırımlı siyasi tutsakların serbest bırakılması sürecine çeşitli ülkeler, uluslararası siyasetçiler, siyasi ve dini otoriteler devreye giriyor. Ancak Rus tarafı, Kırım sakinleri olan Kremlin esirlerinin serbest bırakılmasını/değişimini kategorik olarak reddediyor.” açıklamasında bulundu.

Nariman Celal'in serbest bırakılmasının, Ukrayna tarafından ihtiyaç duyduğu kişilerin iade edilmesini isteyen Rus tarafının bu kararı vermek zorunda kaldığı birçok durum ve koşulun tesadüf nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çeken KTMM Başkanı, “Şu anda Ukrayna Savunma Bakanı olan yorulmak bilmeyen Rüstem Umerov başta olmak üzere, Kırımlı Kremlin esirlerinin serbest bırakılması için çabalarından dolayı Ukrayna tarafındaki tüm müzakerecilere teşekkür ediyoruz. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’a, Kırım Tatarlarını ve etnik Ukrainler olmak üzere tüm Kremlin esirlerinin serbest bırakılmasına yönelik kişisel çabaları nedeniyle ve Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi ile sürekli etkileşimde olduğu için minnettarız.” ifadelerine yer verdi.

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tüm Kırımlı siyasi tutsakların serbest bırakılması için mücadele etmeye devam edileceğini vurgulayan Çubarov şu açıklamada bulundu:

“Anavatanlarına ve halklarına olan sevgileri ve bağlılıkları nedeniyle Rus işgalciler tarafından özgürlüklerinden mahrum bırakılan cesur ve yılmaz soydaşlarımıza, serbest bırakılmaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğimize dair güvence veriyoruz.

Şüphesiz, Ukrayna devleti, ortak ülkeler ve tabi ki birliklerinde Kırım Tatar askerlerinin de Rus düşmanına karşı savaştığı Ukrayna Savunma Kuvvetleri sayesinde, Ukrayna'nın Kırım üzerindeki devlet egemenliği yeniden tesis edilecek ve hepimiz vatanımız Kırım'da kucaklaşabileceğiz.

Yaşasın Kırım Tatar halkı!

Yaşasın Ukrayna!”

NARİMAN CELAL RUS ESARETİNDEN KURTARILDI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 28 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen yeni esir takası sonucu 10 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığını duyurdu. Zelenskıy, Ukrayna’ya iade edilen vatandaşlar arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in de yer aldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.