SON DAKİKA
Hava Durumu

Leviza Celalova: Nariman, Aziz ve Asan'ın maneviyatı çok güçlüdür

Nariman Celal’in eşi Leviza Celalova, Rus esaretindeki eşinin, sağlık sorunları ve yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2023 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Leviza Celalova: Nariman, Aziz ve Asan'ın maneviyatı çok güçlüdür

Nariman Celal’in eşi Leviza Celalova, Ukrayna merkezli basın kuruluşu Suspilne’ye 27 Temmuz 2023 tarihinde verdiği demeçte, Rus işgali altındaki Kırım'da kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsaklar; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz duruşması ve Rus esaretinde yaşadıkları sorunlar hakkında konuştu.

LEVİZA CELALOVA: NARİMAN VE ARKADAŞLARI, ÇOK GÜÇLÜ VE MÜCADELECİDİR

Leviza Celalova, "Nariman ve arkadaşlarının maneviyatı çok güçlü ve mücadelecidir. Sonucun ne olacağını, temyiz kararının nasıl olacağını artık kabullendik ama yine de kararlıyız, yılmayacağız" ifadelerini kullandı.

NARİMAN CELAL'İN SAĞLIK DURUMU GİTTİKÇE BOZULUYOR

Celalova, temyiz duruşmasından birkaç gün önce Nariman Celal’in tutukevinin koşullarına ilişkin şikayetine yanıt aldıklarını dile getirdi. Leviza Celalova, Nariman Celal’in yatağa oturtulmasına izin verilmediğini bunun yerine rahatsız bir bankta oturmasını teklif ettiklerini söyledi.

Celalova, sırtında ve bacaklarında yoğun ağrı hisseden ve sağlık sorunları olan Nariman Celal’in bunu yapamayacağını kaydetti. Leviza Celalova, "Nariman'a ne zamandır verilmeyen ilacı ben bizzat verdim. Daha fazla yürümeye çalışıyor. Çünkü uzun süre bankta oturmak onun için zor ve rahatsızlık verici. Sırtınız ağrıyorsa, orada 20 dakika kadar oturabilirsiniz. Bu nedenle, aslında ayakta durmak zorunda kalıyor. Bu yüzden 2 yıl sonra genel sağlık durumu doğal olarak bozuluyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.