SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM heyeti, Prag Büyükelçisi Bağış ile Kırım ve Ukrayna'yı görüştü

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı (KTMM) Refat Çubarov ve KTMM heyeti, Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi öncesinde Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ı ziyaret etti. Görüşmede, başta Rus işgalindeki Kırım olmak üzere Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son durum ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM heyeti, Prag Büyükelçisi Bağış ile Kırım ve Ukrayna'yı görüştü

Çekya'nın başkenti Prag şehrinin ev sahipliği yaptığı Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi, 24 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı ve KTMM üyesi Eskender Bariyev, 23 Ekim 2023 tarihinde zirve öncesi gerçekleşen görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov başkanlığındaki KTMM heyeti, Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ile görüştü.

GÖRÜŞMEDE, BAŞTA KIRIM OLMAK ÜZERE UKRAYNA'DAKİ SON DURUM ELE ALINDI

KTMM Başkanı Refat Çubarov, KTMM üyeleri Gayana Yüksel ve Eskender Bariyev'den oluşan heyet, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve büyükelçilik yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmede; başta Rus işgalindeki Kırım olmak üzere Ukrayna’daki son durum ve Türkiye’nin Ukrayna’ya yönelik desteği ele alındı.

Ayrıca Eskender Bariyev, KTMM heyetinin bugün Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ile bir araya geleceğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.