SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM'den Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası

Kırım Tatar Milli Meclisi, son yüzyılın en büyük depremi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye için yardım kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM'den Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı bir depreme uyandı. Gece saat 04.17'de meydana gelen deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Adana, Adıyaman ve Malatya olmak üzere 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin ardından aynı gün içinde saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Binin üzerinde artçı sarsıntılar yaşayan Türkiye'nin güneydoğusu acı bir bilanço ile karşı karşıya kaldı. 

CAN KAYBI 18 BİN 342

Can kaybı sayısı son verilere göre 18 bin 342, yaralı sayısı ise 74 bin 242 olarak belirlendi. Depremin yaraları sarılmaya devam ederken dünyanın farklı noktalarından Türkiye’ye yardım eli uzanıyor. Bir yıldır Rusya’nın topyekun saldırılara karşı mücadele etmesine rağmen Ukrayna da Türkiye’ye 87 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi. Ayrıca Türkiye'deki Kırım Tatarı ve Ukraynalı sığınmacılar da yardım kampanyalarına farklı yollardan destek oluyor. 

KTMM’DEN "İYİ BİR KOMŞU EN YAKIN AİLEDİR" KAMPANYASI 

Kırım Tatar halkına her zaman yardım eden Türkiye’ye bu zor zamanlarda destek olmak amacıyla Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM)de “İyi bir komşu en yakın ailedir” sloganı ile Ukrayna genelinde yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

KTMM’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’deki yıkıcı depremden etkilenen insanların bugünkü ihtiyaçlarının birçoğu, Rusya’nın füze saldırılarında zarar gören Ukrayna vatandaşlarının ihtiyaçlarıyla neredeyse aynı. 

Ukrainler, komşularıyla iyi ilişki kurmasının önemini vurgulayan ‘İyi bir komşu en yakın ailedir’ atasözüne sahiptir. Bu yönden Ukrainler, komşuluk ilişkilerine büyük önem veren ve ‘Ev alma, komşu al’ atasözüne sahip Kırım Tatarlarına çok benziyor. 

Bu yüzden, 9 yıldır devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan; yüzlerce yerleşim yerinin yerle bir edilmesine ve binlerce insanının ölümüne sebep olan Rusya’nın çoklu füze saldırılarından kaynaklanan, Ukrayna devleti ve vatandaşları için bu zor günlerde, Kırım’ın işgal altında bulunmasına ve Kırım Tatarlarının işgalcilerin baskısı altında kalmasına rağmen KTMM, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde zarar gören Türkiye vatandaşlarına insani yardım sağlamak amacıyla ‘İyi bir komşu en yakın ailedir’ kampanyasını düzenleme girişiminde bulunuyor.”

KAMPANYA BİR AY DEVAM EDECEK

Kampanyanın bir ay boyunca 13 Şubat-13 Mart tarihleri arasında devam edeceği aktarılan açıklamada, 11 Şubat saat 13.00’te düzenlenen çevrimiçi basın konferansı sırasında kampanyanın ayrıntılarının paylaşılacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.