SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov'dan, Çekya Cumhurbaşkanı Pavel'e teşekkür

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel’e, Kırım Tatar Sürgününün soykırım olarak tanınması konusunu Çek Parlamentosuna taşımasından dolayı teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov'dan, Çekya Cumhurbaşkanı Pavel'e teşekkür

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel’e, Kırım Tatar Sürgünü'nün bir soykırım eylemi olarak tanınması konusunu ülke parlamentosuna taşıma girişiminden dolayı teşekkür etti.

ÇUBAROV, ÇEKYA CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile 28 Nisan 2023 tarihinde Kıyiv'de yapılan görüşmede, Rusya'nın işgal ettiği Kırım'da insan haklarının durumu ve yerli Kırım Tatar halkının hakları ile 18 Mayıs 1944'teki Kırım Tatar Sürgünü'nün ve bunun Çek Parlamentosu tarafından bir soykırım eylemi olarak tanınması, SSCB'nin komünist rejiminin Kırım Tatar halkına yönelik işlediği suçlar ele alındı. Çekya Cumhurbaşkanına kamuoyu önünde bu soykırımı kınadığı için teşekkür ediyor ve Çek Parlamentosunu, Kırım Tatar Sürgünü’nü Kırım Tatarlarına karşı işlenen bir soykırım eylemi olarak tanımaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇEKYA CUMHURBAŞKANI, 18 MAYIS 1944 KIRIM TATAR SÜRGÜNÜNÜN KINANMASINI İSTEDİ

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Kırım Tatarlarının anavatanları Kırım’dan 18 Mayıs 1944'te sürgün edilmesinin, devlet düzeyinde kınanması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Pavel, Çek milletvekilleriyle yaptığı görüşmede “Böyle bir şey yapmanın zamanı geldi” dedi. Petr Pavel, Ukrayna ziyareti sırasında Kırım Tatarlarının temsilcileriyle görüştüğünü ve görüşmede Kırım Tatarlarının 1944 yılında sürgün edilmesi konusunun gündeme geldiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.