SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov: Akyar'daki çocukları Putin öldürdü!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Akyar'daki çocukların ölümünden Vladimir Putin ve ona destek veren Rusya vatandaşlarının sorumlu olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov: Akyar'daki çocukları Putin öldürdü!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Akyar’da (Sivastopol) dün füze parçaların düşmesi sonucu hayatını kaybeden insanların ölümünden sadece Vladimir Putin ile destekçilerinin sorumlu olduğunu vurguladı.

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar kentinde 23 Haziran 2024 tarihinde patlama sesleri duyuldu. İşgalci yetkililerden yapılan açıklamada, Rusya’ya ait hava savunma sistemlerinin 4 füzeyi düşürdüğü ileri sürüldü. İşgalcilerin açıklamasına göre, bir füzenin Uçkuyu (Uçkuyevka) Plajı üzerinde düşürülmesi sonucu 2’si çocuk, toplamda 4 kişi hayatını kaybetti. Yerel sakinler hava saldırısı sırasında Akyar’da uyarı sisteminin devreye girmediğini ve plajda birçok insanın bulunduğunu aktardı. Öte yandan işgalciler, Ukrayna’yı sivilleri öldürmekle suçladı.

Saldırıyı değerlendiren KTMM Başkanı Refat Çubarov, Akyar’da dün füze parçaların düşmesi sonucu hayatını kaybeden insanların ölümünden sadece Vladimir Putin’in ve ona destek verenlerin sorumlu olduğuna dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Refat Çubarov, “Akyar’daki çocukları Putin ile Putin'in, Rus siyasetçilerin ve askerlerin, Ukrayna ve vatandaşlarını yok etmesine izin veren Rusya’daki herkes öldürdü. Buna saldırıda ölen çocukların ebeveynleri de dahil.” ifadelerini kullandı.

Akyar’daki Uçkuyu Plajı'nın yaklaşık bir kilometre uzaklığında Rus ordusuna ait bir dizi önemli askerî tesis bulunuyor.

"İŞGALCİLER SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR"

Ukrayna Cumhurbaşkanının eski Kırım Daimi Temsilcisi Boris Babin, işgalcilerin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığına dikkat çekti. İşgalci yönetiminin Kırım’ın birçok plajını ziyaretçilere kapattığına dikkat çeken Babin, “Ancak Ukçuyu dahil olmak üzere Akyar’daki plajlar açık kalıyor. İşgalciler geniş çaplı işgal saldırısının 3. yılında buradaki plajları, tatil sezonunda kasıtlı olarak hem propaganda aracı olarak hem de canlı kalkan olarak kullanıyor. “ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.