SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv’de 3. Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu başladı

Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmaya yönelik tüm ulusal ve uluslararası çabaları bir araya getirerek koordine etmeyi amaçlayan Uluslararası Kırım Platformu'nun bir parçası olan Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv’de 3. Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu başladı

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de düzenlenen 3. Kırım Platformu Uluslararası Uzman Ağı Forumu çalışmalarına bugün başlandı. 15 ülkenin temsilcisinin katılacağı forumda 120'si yüz yüze, yaklaşık 200'ü çevrimiçi olmak üzere 320’den fazla uzman katılım sağlıyor. 

İki gün boyunca devam eden forum çerçevesinde Ukraynalı ve uluslararası uzmanlar ile devlet yetkilileri, Ukrayna’daki mevcut durum değerlendirecek, Rusya'nın deniz potansiyelinin daha da azaltılmasına yönelik bir çözüm bulmaya ve Rusya'dan gelen tehditler karşısında Ukrayna ekonomisinin toparlanmasına yönelik yaklaşımları belirlemeye çalışacak. 

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

"AMACIMIZ KIRIM'I İŞGALDEN KURTARMAK VE YENİDEN ENTEGRASYONU SAĞLAMAK"

Forumun açılışında konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım Platformu Uzman Ağı'nın genişlediğine dikkat çekerek, “Geçen sene daha az insanın katıldığını hatırlıyorum. Daha çok uzmanın katılması bizim için çok önemlidir.” dedi.

Hedeflere ulaşmak için devlet yetkilileri ile uzmanlar arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Taşeva, “Kırım Platformu Uzman Ağı uzmanlarını stratejik belgelerin geliştirilmesi sürecine dahil etmeye çalışıyoruz ve bu kadar yakın bir iş birliği içinde yeni fikirlerin ortaya çıktığını görüyoruz.  Ayrıca bir araya gelme amacımız; Kırım’ı işgalden kurtarmak ve yeniden entegrasyonu sağlamak. Biz bunun için birlikte çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

KIRIM PLATFORMU NEDİR?

Kırım Platformu; Ukrayna’nın, Kırım’daki Rus işgaline yönelik uluslararası tepkileri artırmak, artan güvenlik tehditlerine karşı koymak, Rusya’ya uygulanan uluslararası baskıyı genişletmek, işgal rejiminin mağdurlarını korumak, insan haklarının daha fazla ihlal edilmesini önlemek ve Kırım’ın işgalden kurtarılmasını sağlamak amacıyla başlatıldı.

Platform; devlet ve hükûmet liderleri, dışişleri bakanları, parlamentolar arası iş birliği ve uzmanların iş birliği seviyelerinde faaliyet gösteriyor. Kırım Platformu, Kıyiv’de 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen açılış zirvesi ile resmi olarak faaliyete başladı. Zirveye katılan 46 ülke, ortak Kırım Platformu Deklarasyonu imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.