SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve beraberindeki heyetten Göç İdaresi Başkanlığı ziyareti

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Göç İdaresi Başkanlığı Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde yetkililerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve beraberindeki heyetten Göç İdaresi Başkanlığı ziyareti

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyeti, bugün Göç İdaresi Başkanlığı Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde yetkililerle bir araya geldi. Kırımoğlu, görüşmede Göç İdaresi yetkililerine Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle başsağlığı ve taziyelerini bildirdi.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyeti, Ankara'daki temaslarına devam ediyor. Kırımoğlu ve heyette yer alan Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov Ankara'da resmi ziyaretler gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile yapılan görüşmelerin ardından bir sonraki durak, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı oldu. 

KIRIM TATARLARINA UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ KONUŞULDU

Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyeti, Göç İdaresi Başkanlığı Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Can Ozan Tuncer, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul ve Göç İdaresi uzmanlarıyla bir araya geldi.

Göç İdaresi yetkilileri ile Kırımoğlu arasında geçen görüşmede, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarına uzun dönem ikamet izni süreci ele alındı. Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin 9. yıl dönümü ve Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi sürecinin, Kırım Tatar diasporasının Türkiye'deki durumu görüşüldü. 

555 KIRIM TATARINA UZUN DÖNEM İKAMET VERİLDİ

Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul, Kırım Tatarlarına uzun dönem ikamet süreci kapsamında bugüne kadar 555 Kırım Tatarına bu hakkın sağlandığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.