SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: İşgalciler, Kırım’da çiftlik hayvanlarına el koymaya başladı

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgalcilerin Sovyetler Birliği dönemindeki yöntemlere başvurarak köylülerin hayvanlarına el koymaya başladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: İşgalciler, Kırım’da çiftlik hayvanlarına el koymaya başladı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’daki işgalci yönetimin, yerel halkın küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına el koymaya başladığını belirtti.

Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Bugün bana çok endişe verici bir haber bildirildi. Karasubazar’da (Belogorsk) insanların hayvanlarına el koymaya başlamışlar. Güya yaralılar, hastalar ve fakirlerin ihtiyaçları için… Sovyetler zamanındaki yöntemlere başvuruyorlar" dedi.

KÖYLÜLERİN ELİNDE OLAN TÜM HAYVANLARA EL KONULDU

Rus işgali altındaki Kırım’ın diğer bölgelerinde de bu tür vakaların yaşandığını belirten Kırımoğlu, "İşgalciler Kırımlıların evine gelip, hayvanlarına el koyuyorlar. Örneğin bir ailenin 23 koyunu vardı. İlk başta 8 hayvana el koydular. Daha sonra gelip kalanları da aldılar. Oradaki insanlarımız, bu hızla hayvanlara el konulmaya devam ederse yaklaşık yüz gün içinde yarımadada hayvan kalmayacağını söylüyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.