SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, Kıyiv Büyükelçisi Bilgen ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva ile Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilcisi Tamila Taşeva, Kıyiv Büyükelçisi Bilgen ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ile 24 Kasım 2023 tarihinde bir görüşme gerçekleştirdi.

İŞGAL SONRASI KIRIM'DA TÜRK İŞ DÜNYASI İLE ORTAKLIK GEREKLİ

Daimi Temsilci Tamila Taşeva, görüşmede Türkiye Cumhuriyeti'ne; Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve NATO üyeliğine verdiği çok yönlü destek, Kırım Tatar halkına desteği ve Kırım Platformu zirvelerine üst düzey katılımından dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Bilgen karşılık olarak, özellikle halklar arasındaki yüzyıllara dayanan ilişkiler göz önüne alındığında, Ukraynalıların tarihlerini yazdıkları bu kadar zor ama çok önemli bir zamanda Kıyiv'de çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu vurguladı. Ukraynalıların dayanıklılığına ve cesaretine saygı ve hayranlık duyduğunu ifade eden Bilgen, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğe devam edeceği yönünde güvence verdi.

Tamila Taşeva ayrıca, Temsilciliğin faaliyetleri ve mevcut çalışma yönleri hakkında da konuştu. Toplantıda özellikle işgalden sonra Kırım'ın yeniden imarı stratejisi çerçevesinde yapılan çalışmalara değinildi. İkili, özellikle Kırım Yarımadası'nın ekonomik kalkınması, altyapının geliştirilmesi, yatırımların ve büyük yabancı şirketlerin, özellikle de Türk şirketlerinin çekilmesi gibi yeniden entegrasyonun önemli yönlerini ele aldı. Uluslararası Kırım Platformu'nun 2023 yılında gerçekleşen Hükûmet Zirvesi'nde sunulan "Biz Kırım'ı İnşa Ediyoruz" projesi çerçevesinde Türk iş dünyası ile işbirliğinin gerekliliğinin altı çizildi.

Toplantıda, ayrı bir başllık olarak çeşitli insanî girişimler çerçevesinde Temsilcilik ile Büyükelçilik arasında daha fazla işbirliği yapılmasına yönelik fikirler de tartışıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.