SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin'in "Kalkan" projesi Kıyiv'de tanıtıldı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de, Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin tarafından hazırlanan “Kalkan” (Qalqan) projesi tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin'in "Kalkan" projesi Kıyiv'de tanıtıldı

Ukrayna Kültür Vakfı desteğiyle Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin tarafından hazırlanan “Kalkan” (Qalqan) projesi dün başkent Kıyiv’de tanıtıldı.

Projenin tanıtım etkinliği, Kıyiv’deki Litvanya Büyükelçiliğinde gerçekleşti. Etkinliğe,  Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, Litvanya’nın Kıyiv Büyükelçisi Valdemaras Sarapinas, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov,  Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Kırım Tatar oyuncu ve yönetmen Ahtem Setablayev ve birçok kişi katıldı.

Kırım Tatar seramik ustası Rüstem Skibin, proje çerçevesinde Kalkan şeklinde hazırladığı seramik eserlerini tanıttı. Eserler; yeniden doğuşun, adaletsizliğe karşı direnişin, korunmanın ve yaşamın devamının sembolü olarak bitkisel motiflerle süslendi. Skibin, sanatsal obje olarak özellikle savaşçıyı ve geniş anlamda ülkesini koruyan askeri anlatan kalkan objesinin seçildiğini belirtti.

Etkinlikte konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Tamila Taşeva, Rusya’nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü hibrit savaş koşullarında kültürel ve tarihi mirasın korunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Taşeva, Ukrayna'nın kültürel mirasını geliştirme konusuna katkı sağlayan Ukraynalı ve Kırım Tatar sanatçılara destek verilmesi gerektiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.