SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev, İspanya'da bronz madalya kazandı

Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev, İspanya'da gerçekleşen U20 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev, İspanya'da bronz madalya kazandı

Ukrayna Güreş Milli Takımı, 26 Haziran 2023-2 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında İspanya'nın Santiago de Compostela şehrinde düzenlenen Avrupa Grekoromen Güreş Gençlik Şampiyonası'nın tamamlanmasının ardından yurda döndü. Ukrayna Grekoromen Güreşi U-20 Milli Takımı Başantrenörü Artur Dzıgasov, Ukrayna Onurlu Spor Ustası, Ukrayna U-20 Milli Takımı Antrenörü, Kırım Tatarı Lenur Temirov ve Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev, Kırım Haber Ajansına turnuvayı değerlendirdi.

KIRIM TATAR GÜREŞÇİ BRONZ MADALYA KAZANDI

Bir gümüş ve dört bronz olmak üzere toplamda beş madalya kazanan Ukrayna Milli Takımı'nda, Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev de madalya kazandı. 72 kiloda yarı final mücadelesinde Azerbaycan Türkü rakibine mağlup olan Mirzoyev, bronz madalyanın sahibi oldu. 

BAŞANTRENÖR ARTUR DZIGASOV: İRFAN, EN ÇOK UMUT VAADEDEN, EN GENÇ SPORCUMUZ

Ukrayna Grekoromen Güreşi U-20 Milli Takımı Başantrenörü Artur Dzıgasov, Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev hakkında, "Altın madalyayı kazanmak istiyorduk. Erkeklerin biraz daha iyi sonuçlar almasını bekliyorduk. Ama olmadı. İrfan, en çok umut vaadeden, en genç sporcumuz. Çok iyi çalışıyor. Dünya şampiyonasında daha iyi sonuçlar elde edeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Onurlu Spor Ustası, Ukrayna U-20 Milli Takımı Antrenörü, Kırım Tatarı Lenur Temirov, İrfan Mirzoyev'in kazandığı madalya hakkında duygularını ifade etti. Temirov, "Evet, üçüncü kez Azerbaycan temsilcisiyle karşılaştı ve kaybetti. Yarı finalde mağlup oldu ve üçüncülük için yapılan karşılaşmada zafer kazandı" dedi.

KIRIM TATAR GÜREŞÇİ İRFAN MİRZOYEV: ALTIN MADALYA İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Kırım Tatar güreşçi İrfan Mirzoyev, bir sonraki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı istediğini dile getirdi. Mirzoyev, "Mutlu olduğumu söyleyemem. Avrupa'ya bronz madalya için gitmedim. Hedefim altın madalya idi. Bu yüzden bronz madalyadan pek memnun değilim ve altın madalya kazanmak için çalışacağım" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.