SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar gönüllü Devlet Devletşayev Kıyiv'de toprağa verildi

Trafik kazasında hayatını kaybeden KTMM İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi gönüllüsü Devlet Devletşayev, bugün başkent Kıyiv'in Çayki bölgesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar gönüllü Devlet Devletşayev Kıyiv'de toprağa verildi

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi gönüllüsü Devlet Devletşayev, 24 Haziran 2023 tarihinde öğle namazına müteakiben Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e bağlı Çayki köyünde toprağa verildi.

26 yaşında hayatını kaybeden Devletşayev, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgali karşısında gönüllü olarak Ukrayna ordusuna ve sivillere yardımcı oluyordu.

"BİR AN ÖNCE KIRIM'A DÖNMENİN HAYALİNİ KURUYORDU"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi, Kırım Tatarı Devlet Devletşayev hakkında açıklama yaptı. Merkez, “Ekibimizin bir üyesi, geniş çaplı savaşın ilk günlerinden itibaren gönüllü olarak görev yaptı. Tüm Ukrayna'yı dolaştı ve savunucularımızı destekledi. Bir an önce özgür vatanı Kırım'a dönmenin hayalini kuruyordu. Kocaman bir kalbi olan ve her zaman gülümseyen bir insan. Bir trafik kazasında trajik bir şekilde öldü” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.