SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Taburu'ndan gönüllülere saflarına katılma çağrısı

Ukrayna ordusunda görev yapan Kırım Tatarlarından ve işgalci Rusya'ya karşı mücadele eden askerlerden oluşan Kırım Taburu, yeni asker alımına başladığını duyurarak gönüllüleri tabura katılmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Taburu'ndan gönüllülere saflarına katılma çağrısı

Ukrayna ordusuna bağlı Kırım Tatar gönüllü taburu “Kırım”, Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmaya hazırlanıyor. Kırım Taburunun sosyal medya sayfasında yeni asker alımının başladığı duyuruldu.

Kırım Taburu, 24 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, “Eğer güçlü idareye sahipseniz, fiziksel olarak sağlıklıysanız, işgalcilerin topraklarımızda yaptıklarının intikamını almak istiyorsanız ve amacınız Kırım da dahil olmak üzere tüm Ukrayna'yı kurtarmaksa, o zaman bize katılmalısınız” ifadelerine yer verildi.

Tabura katılmak isteyenlerin aşağıdaki linkteki formu doldurması gerektiğini belirtildi:

https://forms.gle/EWLRQkv6qQDHnjpc9

KIRIM TABURU, KIRIM'I RUS İŞGALİNDEN KURTARMAYA HAZIRLANIYOR

Şu anda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbaratına bağlı olarak faaliyet gösteren Kırım Taburu, Rus saldırılarına karşı Ukrayna ordusunda ön cephede mücadele etmeye devam ediyor.

Rus işgalinin ilk günlerinden itibaren Kırım Tatar Komutan İsa Akayev, Donbas'ta Rus işgalcilere karşı savaşmak isteyen Kırım Tatarlarını birleştirerek taburun başında mücadele etti. Kırım Gönüllü Taburu askerleri, 2014-2015 yılları arasında Saur-Mogıla'yı işgalcilerden kurtarırken, 2015’te Mariupol için yürütülen savunmalara da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.