SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, 155 Kırımlı işbirlikçiye suçlama yöneltti

Ukrayna'ya bağlı Kırım Savcılığı, Kırım’ın işgalci yönetiminden üst düzey yetkilileri, sözde kolluk kuvveti görevlileri ve hakimler başta olmak 150’den fazla Kırım sakinine karşı işbirliği suçlaması yöneltti.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, 155 Kırımlı işbirlikçiye suçlama yöneltti

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Savcılığı, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan 155 kişiye karşı işbirliği suçlaması yöneltti.

Kırım Savcılığı, Rusya'nın Kırım’ı işgal etmesinden sonra işgalci yetkililerle işbirliği yapanlara karşı açılan davalara dair açıklamada bulundu. Bugün yayımlanan yazılı açıklamada, yürütülen soruşturmalar sonucu Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan ve işgalci yönetim ile çalışan 155 kişiye karşı suçlama yöneltildiği aktarıldı.

87 İŞBİRLİKÇİNİN DAVASI MAHKEMEYE İLETİLDİ

Soruşturma altında olan 87 kişi hakkında hazırlanan iddianamelerin halihazırda mahkemeye gönderildiği ve 3 kişi hakkında mahkeme kararının açıklandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Şüpheliler ve sanıklar arasında; Kırım'ın işgalci yönetiminin üst düzey yetkilileri ve çeşitli düzeylerdeki görevlileri, kolluk kuvvetleri, hakimler ile düşmanla işbirliği yapan ve Rusya Federasyonu'nun savunma sanayisine hizmet veren iş insanları da yer alıyor" ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.