SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ödüle layık görüldü

Rus propagandasına karşı yürüttüğü etkili mücadele dolayısıyla Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ödüle layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ödüle layık görüldü

İslam faktörünü aktif bir şekilde kullanan Rus propagandasına karşı enformasyon alanında mücadele ettikleri için Ukrayna'ya bağlı Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Müftü Ayder Rüstemov, Ukrayna İletişim ve Diyalog Merkezi Başkanı Şeyh İmad Ebu Alrub ve Müslüman topluluğunun diğer temsilcileri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından ödüllendirildi.

Kırım Müftülüğünden yapılan açıklamada, Ukrayna Ordusu Özel Operasyon Kuvvetleri Komutanı Viktor Horenko’nun, özellikle Kafkasya ve İdil Ural halklarını Ukrayna'ya karşı savaşmaya teşvik etmek için İslam faktörünü aktif bir şekilde kullanan Rus propagandasına karşı enformasyon alanında mücadele ettikleri için Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Ukrayna İletişim ve Diyalog Merkezi Başkanı Şeyh İmad Ebu Alrub ve Müslüman topluluğunun diğer temsilcilerine devlet ödüllerini takdim ettiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, “Bu bağlamda, Ukrayna’nın yerli halkı olan Kırım Tatarları başta olmak üzere Ukrayna’da yaşayan Müslümanların halihazırda vatanlarını savunmak için silahlı kuvvetlerde savaştığını ve enformasyon alanında mücadele ettiğini belirtmek gerekiyor. Bu savaş Kırım’dan başladı ve onun işgalden kurtarılmasıyla sona ermelidir. Mücadelemiz devam ediyor…” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.