SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’ın yeniden entegrasyonu Donbas’a göre daha kolay olacak

Ukrayna Milli Bilimler Akademisi Demografi ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü müdürü Ella Libanova, savaş bittikten sonra Kırım’ın yeniden entegrasyonunun Donbas’a göre daha kolay geçeceğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’ın yeniden entegrasyonu Donbas’a göre daha kolay olacak

Ukrayna Milli Bilimler Akademisi Demografi ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Ella Libanova, on yıldır devam eden çatışmalar nedeniyle Donbas'ın yerli sakinlerinin çoğunun bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı için savaş bittikten sonra Kırım’ın yeniden entegrasyonunun Donbas’a göre daha kolay geçeceğini ifade etti.

Ukrayna Milli Bilimler Akademisi Demografi ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Ella Libanova, 1 Ağustos 2024 tarihinde Glavkom Haber Ajansına verdiği röportajda Kırım'da hâlâ Ukraynalı yetkililere destek olabilecek. Ukrayna yanlısı kişilerin bulunduğunu kaydederek, “Donbas’a göre Kırım farklı bir şekilde işgal edildi. Dolayısıyla çoğu insan bölgeyi terk etmedi. Çoğunlukta Ukrayna yanlısı olan Kırım Tatarları da yarımadada kaldı. Bu insanlar Kırım’a dönecek olan Ukrayna yönetimine destek olabilirler.” dedi.

Donbas ile kıyasla Kırım’ın yeniden entegrasyon sürecinin daha kolay işleyeceğini belirten uzman, “Bana göre Kırım ile ilgili durum daha kolay, Donbas’ta daha zor olacak. Rus Karadeniz Filosu ile bağlantılı olanlar ve işgalden sonra gelen tüm Rus vatandaşları yani yarımadaya yasa dışı olarak yerleşenler Kırım’dan çıkarılırsa bölgede çoğunlukla Ukrayna yanlısı vatandaşlar kalmış olacak.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.